Wie: Jongens en meisjes

Leeftijd: 7 tot 11 jaar

School:  Groep 4 t/m 7

Wanneer: Zaterdag van 14:00 tot 16:30 uur

Wachtlijst: Nee

Contactpersoon: Dennis Kleijn

Email: welpen@scoutingbvb.nl

BIJ DE WELPEN ELKE WEEK EEN NIEUWE UITDAGING

Speel samen met andere Welpen in de jungle en ontdek de wereld om je heen. Tijdens leuke en spannende opkomsten heb je niet alleen plezier, maar leer je stiekem ook nog van alles!

Leidingteam:

Teamleider:
Dennis
Leid(st)er:
Stefan

Agenda:

Jungleboek 
De welpen spelen in de jungle, een thema dat gebaseerd is op het Jungleboek van Rudyard Kipling. Samen met de figuren uit Jungleboek beleven de welpen hier wekelijks de spannendste avonturen. Bij het spelen aan de hand van dit thema gebruiken de welpen hun fantasie en dat draagt bij aan de ontwikkeling van kinderen. De welpen halen hun inspiratie uit het Jungleboek.. Een groep welpen wordt samen een horde genoemd. Een horde bestaat weer uit subgroepen van enkele kinderen, nesten genaamd. In ieder nest krijgen de oudste twee kinderen wat meer verantwoordelijkheden dan de jongere kinderen. 
Onze welpenhorde bestaat uit een gezellige wat kleinere groep kinderen met enthousiaste  leiding.

De activiteiten

Als het goed weer is, gaan de welpen meestal lekker naar buiten. Maar ook op hun zaal kunnen zij voldoende avonturen beleven. De welpen zijn tijdens de opkomst vaak in groepjes bezig met het Jungleboekthema of met andere Scoutingactiviteiten, zoals een speurtocht lopen, vuurtje stoken, sport en spel of bv knopen leggen. Ook plannen  we regelmatig  leuke uitjes op verschillende leuke locaties.  

Op kamp 

De welpen gaan jaarlijks enkele keren op kamp. Vaak wordt er overnacht in tenten, maar ook op  accommodaties. Het zomerkamp vindt ieder jaar plaats in de eerste week van de zomervakantie en wordt vaak gehouden in Zeeland, Noord-Brabant of net over de grens in Belgie. 

De opkomst 

De welpen draaien gemengd en hebben hun opkomst op de welpenzaal, op de eerste verdieping van het groepsgebouw. Zij komen elke week naar Scouting in hun uniform, dat uit een groen T-shirt, een groen vest en onze rode groepsdas bestaat.

De welpen draaien op zaterdagmiddag tussen 14.00 en 16.30 uur

Neem contact op met de Welpenleiding

Wilt u uw kind aanmelden voor een vrijblijvende kijkopkomst, of heeft u een andere vraag Vul onderstaand formulier in en de contactpersoon zal zo snel mogelijk proberen te antwoorden.