Image
Image

Scouts

Leeftijd: 11 tot 15 jaar

Wie: Jongens en meisjes

School:  Groep 8 en klas 1 t/m 3

Wanneer: Zaterdag van 15:00 tot 17:30 uur

Wachtlijst: Nee

Contactpersoon: Tim Plantsoen

Email: scouts@scoutingbvb.nl

In het kort

Ben je tussen de 11 en 15 jaar oud? Dan ben je scout en wil je avontuur! Denk aan tochten lopen met uitdagende technieken, super strakke kampementen opzetten of gewoon een potje voetballen. Bij Scouting BvB ben je verzekerd van:

  • Wedstrijdelementen in speelse competitieve sferen
  • Een hechte samenwerking met je medescouts
  • Elke week veel plezier en gezelligheid
  • Outdoor, samen zijn, uitdagingen en meer!

Op je eigen ontdekkingsreis?

Ben je tussen de 11 en 15 jaar en kun je wel wat actie gebruiken? Bij de Scouts ga je samen met leeftijdsgenoten op een mooie ontdekkingsreis. Je ontdekt jezelf, nieuwe avonturen en je medescouts. 

Altijd bijzonder zijn de mooie tochten die je wandelt met verschillende routes en tochttechnieken tijdens een hike. En wat denk je van pionieren, een vlot maken van hout, touw en een paar tonnen? Of een actief potje levend stratego met een twist?

Wat we doen!

Dat bepalen we samen en er is zeker ruimte voor eigen inbreng. Om alvast een beeld te krijgen van de activiteiten: koken op ons eigen kampvuur, je eigen tent opzetten, slagbal in de duinen en spannende tochten. Ons motto? Geen beter leven dan een buitenleven. 

Het bijzondere aan de scouts is de wisselwerking. Aan de ene kant is er volop ruimte om zelfstandig te zijn, maar tegelijkertijd werken we samen.

Scouts zijn niet meer bezig met het spelen in thema, zoals bij de bevers (4-7 jaar) en de welpen (7-11 jaar) het geval is. Bij de scouts ligt de focus op het bewust ontwikkelen van hun Scoutingkennis en -vaardigheden, met name gericht op samenwerking.

Op kAMP

De scouts gaan één keer per jaar op zomerkamp. Dan kamperen we een week op een prachtig kampeerterrein ergens in Nederland of Belgie, elk jaar ergens anders. We doen dan uitdagende Scouting activiteiten en is het bovenal mega gezellig.

Ook gaan we een paar keer per jaar op weekendkamp. Dan overnachten we in een groepshuis of slapen we in tenten. Jaarlijks terugkerende weekendkampen zijn bijvoorbeeld Pinksterkamp of Het regio weekend die door onze Scoutingregio georganiseerd worden. We kijken er elk jaar weer naar uit!

Agenda

25 mei 2024;
10:00AM - 01:00PM
Oud papier inzamelen
25 mei 2024;
02:00PM - 04:30PM
Opkomst
01 jun 2024;
02:00PM - 04:30PM
Opkomst

Verder met SCouting

Na de scouts ga je maar de explorers (15 tot 18 jaar). Daar ga naar het buitenland op zomerkamp, organiseer je zelf je eigen activiteiten en is het bovenal heel gezellig.

De scoutsleiding

Iedere zaterdag, ieder weekendje en ieder zomerkamp staan ze voor de scouts klaar. De scoutsleiding zorgt ervoor dat de scouts iedere week weer uitgedaagd worden, want Scouting laat je uitdagen! 

Leidingteam:

Teamleider:
Tim
Leid(st)er:
Tycho
Julian
Tycho

Neem contact op met de Scoutsleiding

Wilt u uw kind aanmelden voor een vrijblijvende kijkopkomst, of heeft u een andere vraag Vul onderstaand formulier in en de contactpersoon zal zo snel mogelijk proberen te antwoorden.
Vul alle velden gemarkeerd met een * in
Vul alle velden gemarkeerd met een * in
Vul alle velden gemarkeerd met een * in
Vul alle velden gemarkeerd met een * in
Vul alle velden gemarkeerd met een * in

Over ons

Bij Scouting Berdenis van Berlekom vind je Uitdaging en avontuur! Onze groep bestaat al sinds 1911 en is dankzij onze enthousiaste vrijwilligers nog steeds heel actief. 
Voor al onze leden is er wekelijks van alles te doen in en rond ons clubhuis in het centrum van Middelburg

Opkomsttijden

Welpen

Zaterdag 14:00 - 16:30

Scouts

Zaterdag 14:00 - 16:30

Explo's

Vrijdag 19:300 21:30

Stam

Vrijdag 20:00 - 00:00

Contactgegevens

Adres: Zuidsingel 92, 4331 RV Middelburg

Email: info@scoutingbvb.nl

Opkomsttijden: vrijdag of zaterdag

Volg ons