Image
Image

Explo's

Leeftijd: 15 tot 18 jaar
Wie: Jongens en meisjes
School: Klas 4 t/m 6
Wanneer: vrijdag van 20:00 t/m 22:00 uur
Wachtlijst: Nee
Contactpersoon: Julian Geldof

In het kort

Wanneer je 15 jaar bent geworden, zit je niet meer te wachten op een leiding die je handje vasthoudt. Daarom doe je bij de explorers waar je zelf zin in hebt. De begeleiding is er om met je mee te denken (en ervoor te zorgen dat de boel niet gigantisch uit de hand loopt natuurlijk). Zit je bij de explorers, dan kun je het volgende verwachten: 
  • Zelf bepalen wat je doet
  • Je grenzen verleggen 
  • Actieve kampen in het buitenland
  • Afwisselende en uitdagende activiteiten

Ben jij ook een avonturier?

De naam zegt het al: als explorer ben je een avonturier. Iemand die graag nieuwe dingen over zichzelf, anderen, zijn omgeving en het buitenland ontdekt. Als Explorer regel je je zaken ook graag zelf. 


En dat er (bege)leiders zijn die je stimuleren om het beste uit jezelf te halen, is alleen maar fijn. De wandeltochten en hikes zijn befaamd. Met een tent, rugzak en kompas op pad, zelfs in de winter.

Wat we doen!

In onderling overleg bepalen we zelf de activiteiten. Soms nemen we de tijd om rustig bij te kletsen bij een zelfgemaakt kampvuur. We organiseren regelmatig leuke activiteiten. De explorers maken aan het begin van elk jaar een planning en verzorgen de opkomsten in groepjes. We organiseren de opkomst van het begin tot het einde.

De explorers zij dus helemaal vrij om te doen wat ze zelf willen. Zo wordt er gevoetbald, hikes gelopen, gekookt op houtvuur, droppings gedaan en veel meer. Er zijn ook minder actieve opkomsten, zoals filmavonden. Alles is mogelijk!

Op kAMP

De explorers gaan één keer per jaar op zomerkamp. Dan kamperen we 7 dagen, het liefst in het buitenland en doen we super veel leuke activiteiten. 

Het zomerkamp organiseren we zelf met hulp van de begeleiding. We bepalen zelf waar we naartoe willen en regelen dit samen. 

Ook gaan we een paar keer per jaar op weekendkamp. Dan overnachten we in een groepshuis of slapen we in tenten.

Agenda

08 mrt 2024;
07:30PM - 09:30PM
Crazy 88
15 mrt 2024;
07:30PM - 09:30PM
Opkomst
22 mrt 2024;
07:30PM - 09:30PM
Opkomst

Verder met SCouting

Na de explorers kun je er voor kiezen om door te gaan bij de roverscouts of als leiding. Je kunt ook de roverscouts en leiding zijn combineren. In beide keuzes kun je jezelf verder ontwikkelen als zelfstandige leider.

De explorerbegeleiding

Iedere vrijdag, ieder weekendje en ieder zomerkamp staan ze voor de explorers klaar. De begeleiding helpt bij de uitdagingen van de explorers, want Scouting laat je uitdagen! 

Begeleiding:

Julian Geldof
Wiebe Willemse

Neem contact op met de Explorers

Vul alle velden gemarkeerd met een * in
Vul alle velden gemarkeerd met een * in
Vul alle velden gemarkeerd met een * in
Vul alle velden gemarkeerd met een * in
Vul alle velden gemarkeerd met een * in

Over ons

Bij Scouting Berdenis van Berlekom vind je Uitdaging en avontuur! Onze groep bestaat al sinds 1911 en is dankzij onze enthousiaste vrijwilligers nog steeds heel actief. 
Voor al onze leden is er wekelijks van alles te doen in en rond ons clubhuis in het centrum van Middelburg

Opkomsttijden

Welpen

Zaterdag 14:00 - 16:30

Scouts

Zaterdag 14:00 - 16:30

Explo's

Vrijdag 19:300 21:30

Stam

Vrijdag 20:00 - 00:00

Contactgegevens

Adres: Zuidsingel 92, 4331 RV Middelburg

Email: info@scoutingbvb.nl

Opkomsttijden: vrijdag of zaterdag

Volg ons