Agenda:

10:00AM - 01:00PM
Oud papier inzamelen
De naamgeving
De speltak voor jongeren vanaf 18 jaar wordt stam genoemd. De stamleden gaan ook wel door het leven als roverscouts. De stam van de BvB heet van oudsher Christiaan de Wetstam, genoemd naar een Zuid-Afrikaanse generaal uit de Boerenoorlog.

Grootschalige aanpak
De stamleden organiseren hun activiteiten en programma’s geheel zelfstandig. De opkomsten van de stam zijn echter niet altijd even actief. Wel worden af en toe voor de andere speltakken van de groep activiteiten in elkaar gezet en gaat de stam een paar keer per jaar op kamp. Verder organiseert de stam ieder jaar enkele grote evenementen. Daarnaast vindt medio maart jaarlijks de Grote Trek plaats. Hieraan doen meestal enkele honderden Scoutingleden uit heel Zeeland mee. Tijdens de Grote Trek worden looptochten met verschillende lengtes door kinderen uit de bever- tot en met de explorerleeftijd afgelegd.

De opkomsten vinden plaats in het gezellige stamlokaal op de begane grond van het groepsgebouw. De stam is een gemengde groep. Een uniform heeft de stam niet, wel een eigen stamdas. Hoewel de stam geheel zelfstandig is, wordt hij ondersteund door een stamadviseur. De stam heeft een eigen bestuur met een voorzitter, secretaris en penningmeester. Veel stamleden geven op zaterdag leiding aan andere speltakken.

Neem contact op met de Stam

Wilt u uw kind aanmelden voor een vrijblijvende kijkopkomst, of heeft u een andere vraag Vul onderstaand formulier in en de contactpersoon zal zo snel mogelijk proberen te antwoorden.
Vul alle velden gemarkeerd met een * in

Over ons

Bij Scouting Berdenis van Berlekom vind je Uitdaging en avontuur! Onze groep bestaat al sinds 1911 en is dankzij onze enthousiaste vrijwilligers nog steeds heel actief.
Voor al onze leden is er wekelijks van alles te doen in en rond ons clubhuis in het centrum van Middelburg

Opkomsttijden

Zaterdag 14:00 - 16:30