Onze Scoutinggroep

Hoe zit onze scoutinggroep in elkaar?

Scouting BvB heeft rond de 60 leden en wordt gedragen door een grote groep enthousiaste vrijwilligers. Naast de leiding die elke week opkomsten en andere activiteiten voor de jeugdleden organiseren is er een bestuur, stichting, materiaalcommissie, en nog veel meer. Een keer rondlopen bij BvB laat de grote diversiteit aan vrijwilligers zien.

Samen zorgen zij voor een proactieve, gezellige en warme groep waarbinnen jeugdleden zich in de natuur kunnen vermaken en ontwikkelen. Scouting BvB staat open voor iedereen, en iedereen is vrij om op een eigen manier een bijdrage te leveren. Scouting bindt dan ook een grote groep mensen en is voor hen een belangrijk onderdeel van hun leven. Doordat de leiding van de leeftijdsgroepen gekwalificeerd zijn staan zij sterk in hun schoenen en hebben ze voldoende kennis om een leuk programma in elkaar te zetten voor hun groep.


Geschiedenis

De geschiedenis van de Berdenis van Berlekomgroep gaat maar liefst honderd jaar terug in de tijd. Dit maakt onze groep tot één van de oudste Scoutinggroepen van Nederland en de oudste van Zeeland.

Vrijwilligers

Onze vrijwilligers zijn de drijvende veer achter het succes van onze vereniging. Vrijwilligers krijgen hiervoor niet betaald en doen dit vaak nog naast hun full-time werk of studie.

Groepsraad

De groepsraad zijn onze periodieke vergaderingen waarin we onze afspraken vastleggen en plannen uitwerken. Ons groepsbestuur, alle leidinggevenden, onze ondersteuners en oudervertegenwoordigers vormen hiermee het besluitend hart van de Scoutinggroep.

Groepsbestuur

Het groepsbestuur bestaat uit verschillende vrijwilligers en draagt (samen met de groepsraad) zorg voor de zaken die specifiek betrekking hebben op het draaiende houden van de leeftijdsgroepen en de organisatie van de grotere (gezamenlijke) activiteiten.

Stichtingsbestuur

Naast onze vereniging heeft onze Scoutinggroep ook een beheerstichting. Het bestuur van deze stichting draagt zorg voor het beheer van de accommodatie en de materialen.