Wij zijn op zoek naar leiding en bestuur enthousiaste vrijwilligers handige ouders

Ben je 16 jaar of ouder? Dan ben je welkom als vrijwilliger in de rol van leidinggevende, bestuurder of in een ondersteunende functie bij Scouting.

Lid worden in 3 stappen

Aanmelden

Stap 1

Neem via mail contact op met de speltakleiding om een afspraak te maken om te komen kijken. de mail adressen vindt u op de speltakpagina’s.

Mee doen

Stap 2

Om te kijken of je scouting leuk vindt en de groep bevalt, mag je vrijblijvend eerst drie opkomsten van een speltak meemaken.

Lid worden

Stap 3

Na deze vier kennismakingsopkomsten beslis je of je lid wordt. Lid worden gebeurt door middel van het invullen van het inschrijfformulier op onze website.
Image

Mocht je lid willen worden van onze leuke groep, dan willen we je van harte welkom heten en je een leuke scoutingtijd wensen. Met deze pagina willen wij u meer informeren over het kennismaking/aanmeld proces.

Om te kijken of je scouting leuk vindt en de groep bevalt, mag je vrijblijvend eerst drie opkomsten van een speltak meemaken. Na deze drie kennismakingsopkomsten beslis je definitief of je lid wordt. Lid worden gebeurt door middel van het invullen van het inschrijfformulier.

Installatie

Nadat een nieuw lid een tijdje heeft meegedraaid met de speltak, wordt hij of zij geïnstalleerd. De installatie is een plechtige en feestelijke gebeurtenis, waarbij ook de ouders/verzorgers van het lid worden uitgenodigd. Tijdens de installatie legt degene die wordt geïnstalleerd de Scoutingbelofte af. Hij of zij belooft dan om zich aan de ‘spelregels’ van Scouting te houden, die in de Scoutingwet staan. Vanaf dat moment hoort hij/zij er helemaal bij/

Overvliegen

Met het ouder worden zal je je speltak ontgroeien. Wanneer een kind eraan toe is, zal het daarom overgaan naar de volgende speltak. Van Welpen naar Scouts, Scouts naar Explo's enzovoort. Binnen scouting heet dit overvliegen. Over het hoe en wat van het overvliegen word je door de leiding geïnformeerd als het zover is.

 

Image
fas fa-pencil-alt

Wijzigingen in het lidmaatschap

Adreswijzigingen of andere wijzigingen in de persoonlijke situatie, die wij moeten weten, kunt u doorgeven aan de leiding van de speltak. Zij zorgen ervoor dat de wijzigingen worden doorgegeven aan het ledenadministratie. Wanneer je het lidmaatschap wilt opzeggen dien je dit  te doen via het uitschrijfformulier welke op onze website is te vinden.

Over ons

Bij Scouting Berdenis van Berlekom vind je Uitdaging en avontuur! Onze groep bestaat al sinds 1911 en is dankzij onze enthousiaste vrijwilligers nog steeds heel actief. 
Voor al onze leden is er wekelijks van alles te doen in en rond ons clubhuis in het centrum van Middelburg

Opkomsttijden

Welpen

Zaterdag 14:00 - 16:30

Scouts

Zaterdag 14:00 - 16:30

Explo's

Vrijdag 19:300 21:30

Stam

Vrijdag 20:00 - 00:00

Contactgegevens

Adres: Zuidsingel 92, 4331 RV Middelburg

Email: info@scoutingbvb.nl

Opkomsttijden: vrijdag of zaterdag

Volg ons