Deze pagina word binnenkort gevuld vol met handige informatie

Wat zijn vaardigheidsinsignes?

Vaardigheidsinsignes zijn zeshoekige insignes die je alleen kan verdienen als je een bepaalde vaardigheid beheerst. Er zijn bijvoorbeeld insignes voor koken, EHBO, knopen, kampvuur, houtbewerken, expressie, buitenleven en nog veel meer. Voor meer informatie over deze insignes kun je terecht bij je leiding.

Op je (Sc)outfit!

Deze vaardigheidsinsignes mogen op de linker mouw van je Scoutfit worden vastgemaakt.

Hoe kun je ze behalen?

Soms kiest de (bege)leiding ervoor om meerdere opkomsten rondom een thema te organiseren. Ook kun je tijdens de vele opkomsten jouw kennis en ervaring tonen zodat we die kunnen 'aftekenen' voor jouw insigne. De insignes zijn zo opgezet dat je ze tijdens de opkomsten kunt behalen, maar ook thuis ermee aan de slag kunt.

Wat zijn kwalificaties?

Kwalificaties kun je als vrijwilliger behalen. Zo zijn er kwalificaties die specifiek zijn voor je functie (zoals leiding of bestuurder), maar er zijn ook Scouting-brede kwalificaties om te behalen. Kwalificaties als vrijwilliger kun je zowel intern binnen onze Scoutinggroep behalen, evenals door middel van trainingen die worden aangeboden. Zo ontwikkel jij je als vrijwilliger!

Op je (Sc)outfit!

Deze kwalificatie insignes mogen boven de rechter borstzak van je Scoutfit worden vastgemaakt.

Hoe kun je ze behalen?

Vlak na de start van je vrijwilligersfunctie neemt onze praktijkbegeleider contact met je op. Samen bespreken jullie de mogelijkheden en wensen om jezelf te ontwikkelen in het Scouting Academy programma. De praktijkbegeleider begeleidt en beoordeelt het kwalificatie traject.

Welke insignes kun je halen?

Voor elke leeftijdsgroep zijn er allerlei insignes te behalen. In onderstaand overzicht vindt je welke dat zijn en wat je ervoor moet doen.

Waar op je (sc)outfit?

Heb je één van de insignes of kwalificaties weten te behalen? Dan mag je het insigne/badge op je Scoutfit bevestigen. Klik op de onderstaande knop en kom er achter waar je het insigne/badge op je Scoutfit mag vastmaken.

Over ons

Bij Scouting Berdenis van Berlekom vind je Uitdaging en avontuur! Onze groep bestaat al sinds 1911 en is dankzij onze enthousiaste vrijwilligers nog steeds heel actief.
Voor al onze leden is er wekelijks van alles te doen in en rond ons clubhuis in het centrum van Middelburg

Opkomsttijden

Zaterdag 14:00 - 16:30