Over ons

Geschiedenis

Met de oprichting van de Boy Scout Association werd in 1909 het fundament gelegd voor de internationale jongerenbeweging die Scouting heet. Reeds een jaar later introduceerde de grondlegger van Scouting, Lord Robert Baden-Powell, het spel van verkennen in Nederland. In het voorjaar van 1911 werden vervolgens in Middelburg de eerste padvinders geïnstalleerd. De oprichting van de BvB was daarmee een feit.

De BvB bestaat inmiddels meer dan 100 jaar. Daarmee is de groep de oudste Scoutinggroep van Zeeland en één van de oudste van Nederland. De geschiedenis van BvB is rijk en veelbewogen. En hoewel haar toekomst er niet altijd even florissant heeft uitgezien, gaat het de BvB tegenwoordig in alle opzichten voor de wind.

Organisatie

Scoutinggroep Berdenis van Berlekom heeft als doelstelling het bieden van een plezierige beleving van de vrije tijd aan jongens en meisjes waardoor een bijdrage wordt geleverd aan de vorming van de persoonlijkheid.
Deze doelstelling wordt in de praktijk vertaald naar plezier,
uitdaging en structuur.
Daarnaast maakt Scouting jongeren maatschappelijk actief en leren kinderen bij Scouting wat respect, zelfstandigheid en samenwerken betekent. 

Organisatie Berdenis van Berlekom
De Scoutinggroep is opgebouwd uit verschillende leeftijdsgroepen, ook wel speltakken genoemd.
Zo kent de groep welpen, scouts, explorers en roverscouts (stam).
Iedere speltak kent een leidingteam waarvan een persoon teamleider/begeleider en aanspreekpunt is.
Image
Image

Besturen

De leiding van iedere speltak is zelf verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken en de organisatie van activiteiten. Alle leiding vormt samen met enkele ouders de groepsraad die wordt geleid door een groepsbestuur.
Het groepsbestuur bestaat uit verschillende vrijwilligers en draagt (samen met de groepsraad) zorg voor de zaken die specifiek betrekking hebben op het draaien van de speltakken en de organisatie van de grotere (gezamenlijke) activiteiten.

Tijd voor avontuur!

Scouting staat voor uitdaging

In Nederland is Scouting de grootste jeugd- en jongerenorganisatie.
Scouting zorgt voor een leuke en spannende vrijetijdsbesteding. De vereniging biedt ieder kind een veilige en leerzame speelomgeving en biedt uitdagende activiteiten voor jongeren. Wereldwijd zijn ruim 40 miljoen kinderen en jongeren lid van Scouting.

Gericht op leeftijd

Bij Scouting draait het om uitdaging en plezier! Om elk lid dit op de juiste manier te bieden, hebben wij speltakken. Elke leeftijdscategorie heeft een eigen speltak. Bij onze jongere speltakken verbeeldt de leiding één van de themafiguren uit het verhaal en gebruikt doorgaans de betreffende naam als aanspreektitel.

Image
Image

Gevarieerd aanbod

Onze activiteiten zijn gebaseerd op de spelvisie van Scouting Nederland. Deze spelvisie gaat uit van de groei en ontwikkeling van kinderen en jongeren.
Het werken met acht activiteitengebieden brengt variatie aan in het programma. Elk activiteitengebied bestaat uit een verzameling van activiteiten die qua onderwerp bij elkaar horen. De indeling in de acht activiteitengebieden is voor iedere speltak gelijk.
Wanneer een jeugdlid de leeftijdsgrens van een speltak bereikt heeft “vliegt” hij/zij, tijdens een speciale groepsopkomst, over naar de volgende speltak.

Ben jij benieuwd of scouting iets voor jou is?
Kom drie keer gratis meedoen!

Over ons

Bij Scouting Berdenis van Berlekom vind je Uitdaging en avontuur! Onze groep bestaat al sinds 1911 en is dankzij onze enthousiaste vrijwilligers nog steeds heel actief. 
Voor al onze leden is er wekelijks van alles te doen in en rond ons clubhuis in het centrum van Middelburg

Opkomsttijden

Welpen Zaterdag 14:00 - 16:30
Scouts Zaterdag 14:00 - 16:30
Explo's Vrijdag 20:00 22:00
Stam Vrijdag 20:00 - 00:00

Contactgegevens

Adres: Zuidsingel 92, 4331 RV Middelburg
Email: info@scoutingbvb.nl
Opkomsttijden: vrijdag of zaterdag

Volg ons